Wednesday, May 30, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 13 Μαίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 13 Μαϊου 2018, μεταξύ άλλων:
ΗΠΑ
-Η εβδομάδα της «συγγνώμης» ή πώς μεγάλες εταιρίες διεκδικούν βραβείο της πιό  «κουτής» επένδυσης: οι τεράστιες αμοιβές στον δικηγόρο του Τραμπ για να πλησιάσουν τον πρόεδρο – και πώς δεν...έγινε.
-Νέο βιβλίο του Τζων Μακ Καίην δημιουργεί αναταράξεις: τα ανθρωπιστικά όρια της κριτικής αλλά και η υπενθύμιση των διαφορετικών θέσεων στο πολιτικό του παρελθόν.
-Σύμπτωση νοοτροπίας για την αξία των βασανιστηρίων και ...ανησυχίες για επανεκλογή τον Νοέμβριο ενισχύουν την υποψηφιότητα της Gina Haspel: η υπεύθυνη της καταστροφής των αποδείξεων για τις μαρτυρικές ανακρίσεις πλησιάζει τη θέση αρχηγού της CIA.
-Φάρμακα: Οι απίστευτα υψηλές τιμές, η απουσία ρυθμιστικού πλαισίου και τα διστακτικά βήματα Τραμπ που ανακουφίζουν το ισχυρότατο lobby και ανεβάζουν τις μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών: το πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις με το Medicare.
-Χαβάη, αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Kilauea:  η δυτική ακτή και ο «Κύκλος της Φωτιάς» που θα απειλούσε και το κέντρο πόλεων.
ΕΛΛΑΔΑ
 -Τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα μέχρι την τεχνική συμφωνία.
-Ποιά είναι τα «όπλα» της ελληνικής πλευράς και τί θα μπορούσε να κάνει το ΔΝΤ να πεί το Ναί.
-Κινήσεις ευοίωνες και μή στα ελληνοτουρκικά και το  Σκοπιανό.
-Τριπλές εκλογές στη ΝΔ στο δρόμο για το συνέδριο του φθινοπώρου: στόχος η ανανέωση και η ανάδειξη συνοχής
-Οι εσωτερικές διαφωνίες και η νοοτροπία των «διαγραφών» στο Κίνημα της Αλλαγής: ομάδες στα σύνορα πολυφωνίας και Βαβυλωνίας.
ΕΕ - ΗΠΑ
-Ευρώπη εναντίον Τραμπ – και αντίστροφα:
-Τα όρια της ευρωπαϊκής αντίδρασης στις κυρώσεις την επομένη της αμερικανικής αποχώρησης από την συμφωνία με το Ιραν: το δίλημμα.
ΙΤΑΛΙΑ
-Σε αναζήτηση της χιλιοστής κυβέρνησης: -Δύο αντισυστημικά κόμματα καταλαμβάνουν το τρίτο και μεγαλύτερο ευρωπαϊκό οχυρό – αλλά το “moderato cantabile  των Πέντε Αστέρων απομακρύνει σενάρια σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες και αναβίωση ενος πιθανού Italexit.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας. 

No comments:

Post a Comment