Wednesday, May 30, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 29 Απριλίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 29 Απριλίου 2018

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

-Η πολιτική «χορογραφία» μιάς ιστορικής συνάντησης, οι διαφορές από το παρελθόν, τα οφέλη και οι προκλήσεις:  σε ποιούς οφείλονται και σε ποιόν «παραχωρούνται»  τα ...εύσημα.
-Γιατί  το ραντεβού Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ούν έγινε ξαφνικά πιό δύσκολο. 

ΗΠΑ

-Πολιτική σάτιρα με όρια  ή απαιτήσεις για στόχους με ...γερά νεύρα; Γιατί η Σάρα Σάντερς εκπροσώπησε τον πρόεδρο και γιατί το...μετάνοιωσε.
-Ο Ντόναλντ Τραμπ  συνεχίζει τη ...προεκλογική του εκστρατεία ( μάθε τέχνη κι άστηνε), τώρα για λογαριασμό άλλων: πλησιάζουν οι  ενδιάμεσες εκλογές,  αυξάνονται οι ανησυχίες αλλά δεν αλλάζει η πολεμική του προέδρου.
-Η απο καρδιάς συνέντευξη Τράμπ στο αγαπημένο του Fox News και τί καινούριο γκρέμισε που έχτιζαν οι νομικοί του σύμβουλοι.
-Μαρκ Πομπέο, το «γεράκι του πολέμου» γίνεται νέος Υπ.Έξ – αλλά οι διπλωμάτες ελπίζουν σε καλύτερη συνεννόηση και αποτελεσματικότερη πρόσβαση στον πρόεδρο.
-Τα σκάνδαλα του  αρχηγού της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος σε πεντάωρη ανάκριση και γιατί δεν εννοεί να παραιτηθεί.
-Εκπαιδευτικοί και απεργίες: για ποιούς λόγους επιμένουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες  δουλειάς και γιατί τους κατηγορούςν σύσσωμα τα συντηρητικά media – μεταξύ άλλων για προώθηση εθνικής σοσιαλιστικής επανάστασης!  
-Μπιλ Κόσμπυ, η πρώτη καταδίκη: αυτός και οι  - πολλοί – άλλοι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα επιστροφής ;

ΕΛΛΑΔΑ

Stern και Die Zeit : ελάφρυνση χρέους και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Ε.Ε.

Κοινή γραμμή Ε.Ε. για δασμούς και προστασία της συμφωνίας με Ιράν

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Τι θα επιφέρει η –μετα 20 έτη-σύνοδος του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    



No comments:

Post a Comment