Wednesday, May 30, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 6 Μαίου 2018


 Στα Υπ’ ‘Οψιν της 6 Μαϊου 2018

-Περιμένοντας την απόφαση Τραμπ για την συμφωνία με το Ιραν:
Ποιές θα είναι οι πρώτες απώλειες δισεκατομμυρίων εάν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν: πανάκριβα συμβόλαια στους τομείς της ενέργειας και της κατασκευής αεροπλάνων κρέμονται στο κενό.
-Ανασύσταση του Δεύτερου αμερικανικού στόλου: το νέο αμυντικό δόγμα υλοποιείται καθώς  Ρωσία και Κίνα θεωρούνται τώρα πιό επικίνδυνες από τους τζιχαντιστές.

ΛΙΒΑΝΟΣ

Εκλογές  μετά από δέκα χρόνια: η Χεζμπολλάχ σίγουρος νικητής, η κατακερματισμένη πολιτική δύνμαη σίγουρος ηττημένος.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τί υπόσχεται και ποιούς απειλεί ο Ερντογάν και γιατί η εκλογική μάχη θα είναι ανάμεσα σε δύο ρήτορες.

ΕΛΛΑΔΑ

-Η αναβάθμιση, ο προβιβασμός για τις τράπεζες .
-Εκλογικές προθέσεις – ή στρατηγικές σε εξέλιξη ;

ΗΠΑ

-Η «Θύελλα Ντάνιελς» στο SNL ζητά «Μια παραίτηση» για να τα ξεχάσει όλα: η δυνατότητα ,η υποχρέωση και η ...διάθεση των πολιτικών σατιρικών εκπομπών να κάνουν πολιτική.
-Υψηλά ιστάμενοι εξαγοράζουν «σιωπές» : Πώς η προσπάθεια να προστατευθεί η οικογένεια του προέδρου σημαίνει παράλληλα και το ευάλωτο της θέσης σε εκβιασμούς.
-Ο προεδρικός «αχταρμάς» στις δηλώσεις για την οπλοχρησία που εξόργισε Γαλλία και Βρετανία: η σημαντικά  διαφορετική επικινδυνότητα των επιθέσεων με μαχαίρι ή με πυροβόλο.
- Νέες χιλιάδες μεταναστών για λόγους φυσικών καταστροφών αναμένεται να επηρεαστούν από τη λήξη του ειδικού status προστασίας:  το ερώτημα  «πότε μια χώρα έχει επανέλθει» και  οι απρόβλεπτες συνέπειες της μακρόχρονης παραμονής στην χώρα υποδοχής.
-Συνεχίζονται ο αγώνες για τον περιορισμό των εκτρώσεων: «κλειδί» οι διορισμοί συντηρητικών δικαστών και η δυσδιάκριτη γραμμή γαι τη βιωσιμότητα του ενβρύου.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας. 

No comments:

Post a Comment