Wednesday, May 30, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 20 Μαϊου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 20 Μαϊου 2018, μεταξύ άλλων!
ΕΛΛΑΔΑ:
-Περίπτωση Μπουτάρη: Το «αυγό του φιδιού» και τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης: πώς ο εκφασισμός δεν αποτρέπεται με  λεκτικές καταδίκες.
-Σκοπιανό, πρόοδος με στροφές και ευθείες: Τα χαρακτηριστικά της έκτης πρότασης, η αμφισβητούμενη «αλυτρωτική» διάσταση του νέου ονόματος και η αντιπολίτευση σαν κοινό πρόβλημα των Ζάεφ και Τσίπρα.
-Κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση: οι επόμενες ημερομηνίες και η πίεση για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε ένα μήνα.
ΗΠΑ
-Πώς η  ομαδική δολοφονία στη Σάντα Φε αποκαλύπτει νέες περιπλοκές στον αγώνα για την αυστηρότερη ρύθμιση της οπλοχρησίας.
-Η ιδιαίτερη περίπτωση του Τέξας: επιμονή στην κατάργηση περισσότερων περιορισμών και γιατί  δεν θα γίνει καμμιά κίνηση μεχρι το ...2019. 
-Τί σχέση μπορεί να έχουν τα νομοσχέδια για  την αγροτική πολιτική και για τα food stamps των φτωχότερων αμερικανών με το νομοσχέδιο για τη... μετανάστευση.
-Γιατί η ατζέντα των Ρεπουμπλικανών που βασίζεται στην οικονομία και τις φοροαπαλλαγές απειλεί τη νίκη τους τον Νοέμβριο.
- Η ιδιαιτερότητα της  έγκρισης της Gina Haspel στη θέση αρχηγού της CIA.
-Πώς ο πρόεδρος συνεχίζει να χτυπά το κόστος αποστολών της Amazon για να τον ακούσει η... Washington Post: έρχεται το Trump tax ;
- Η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και το πολιτικό ρίσκο  του Τραμπ από τις πρωτοβουλίες του στον εμπόριο και την εξωτερική πολιτική.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
-Γιατί οι εκλογές είναι δίκαιες: αλήθειες και ψέμματα, σφάλματα και ευθύνες
-Η ενδιαφέρουσα «σιγουριά» της Δύσης για τη μή νομιμότητα των αποτελεσμάτων – πριν βγούν.
Β. ΚΟΡΕΑ
Οι πρόσφατες απειλές  ότι ακυρώνεται η συνάντηση  των κορεατών ηγετών σαν πίεση στην κυβέρνηση Μούν στο εσωτερικό και εξωτερικό – αλλά οι προετοιμασίες για την συνάντηση με Τραμπ.
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μαχμούτ Αμπάς για Τρίτη φορά στο νοσοκομείο: η φυσική φθορά των αρχηγών που  ορίζουν την ιστορικότητα των πολιτικών εξελίξεων.
ΙΡΑΚ

Εκλογικό αποτέλεσμα – έκπληξη: πρώτος ο εθνικιστής σιίτης κληρικός Σαντρ απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης και φιλοϊρανοί σιίτες εναντίον αντι-ιρανών σιιτών


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    


No comments:

Post a Comment