Friday, March 17, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 12 Μαρτίου 2017

Στα Υπ΄Όψιν της 12 Μαρτίου 2017:

ΗΠΑ

-Αντιφατικός σε   (πάρα) πολλά  αλλά και συνεπής σε ένα: τί αναγνωρίζεται μέχρι στιγμής στον πρόεδρο Τραμπ .
-Τί ...δεν είναι ο Τραμπισμός και τί δεν ξέρουμε ακόμα για ΙΣ, Συρία, Κορέα και το “economic nationalism”.
-Οι αλλαγές στο πρόγραμμα υγιεινομικής περίθαλψης: γιατί χάνουν οι άνω των 60 –και όχι μόνο, γιατί κερδίζουν οι ασφαλιστικές και τί πρέπει να αποδείξουν οι Ρεπουμπλικανοί για να επιτύχουν την έγκρισή του στη Γερουσία.
-Preet Bharara, ο κυνηγός της διαφθοράς στους χρηματιστηριακούς και πολιτικούς κύκλους : Είχε δικαίωμα να τον απολύσει ο Τραμπ ;
-Wikileaks  σπεύδουν να διαφωτίσουν Apple και Samsung πώς να αποφύγουν τις «κερκόπορτες» των software: το ηθικό και νομικό πρόβλημα για τις εταιρίες να δεχτούν ή όχι τη βοήθεια
-Πώς ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλύν τελικά βοηθούσε την ...Τουρκία και πότε το έμαθε η Επιτροπή Μετάβασης στην προεδρία Τραμπ.
-(Η μία μετά την άλλη) πολιτείες στη μάχη κατά της  αναθεωρημένης ταξιδιωτικής απαγόρευσης: αναθεωρημένη αλλά όχι νέα, τα ασφαλιστικά μέτρα ισχύουν.
-Η περίεργη βιασύνη της Κίνας να θωρακίσει τα εμπορικά σήματα Τραμπ: νομιμότητα των ενεργειών και προεδρικές δυνατότητες  ( αν/ όποτε θελήσει) για επιχειρήσεις στην χώρα του ( πληθυσμού) 1 δις.

ΕΛΛΑΔΑ:

-Όλα θα παιχτούν στα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά ενώ ο Τόμσεν επιμένει στην αναδιάρθρωση.
-Η κυβέρνηση επιμένει στι κοινωνικό πρόσημο των αντίμετρων και υπολογίζει στην αναλυτική εξήγηση της διαπραγμάτευσης για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό.
-Σύγκριση ανομοίων: τα τεχνάσματα του ΔΝΤ που φέρνουν τη σύγχυση και την αγωνία.
-Απόφαση Eurogroup: Μεταβατικότητα στα μέτρα για το Ασφαλιστικό ΔΝΤ: Η μεταβατικότητα  ως πιθανότητα – εμποδίζει η προσωπική διαφορά το σώσιμο της «παρτίδας»  ;
-Eurogroup:  Επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων πριν το τέλος του προγράμματος (2018) και αντιμετώπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων εντός της «ευρωπαϊκής κανονικότητας».
-ΔΝΤ: Ευκολότερες απολύσεις και δυσκολότερες απεργίες: καμμιά υποχώρηση.
-Bloomberg: Γιατί ένα νέο μικρό δάνειο συμφέρει και στην Ελλάδα και στο ΔΝΤ.
-ΝΔ: Οι δύο «φυλές»  θέλουν (;)  εκλογές αλλά  η τρίτη λέει όχι – γιατί ;
-«Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών»: Νέα φουρτούνα ή μόνο...παφλασμός στην αξιωματική αντιπολίτευση ;

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

-Nexit ? Frexit ? Italexit ? Χωριστά ή ...όλα μαζί ; Το Der Spiegel ειδοποιεί να προετοιμαστούμε για τις επόμενες ευρω-αναχωρήσεις και εξηγεί τις διαφορές.
-Ποιός θα ειναι ο διάδοχος οργανισμός  μετά το ΔΝΤ; Σόϊμπλε και Μοσκοβισί διαφωνούν έντονα καθώς διακυβεύεται ο έλεγχος των κρατικών προϋπολογισμών: λέξη-κλειδί η «διαφάνεια» στην οποία δεν υποχρεώνεται ο διακρατικός ΕΣΜ.
-Το ολλανδικό μπλόκο στον Τούρκο υπουργό, ο θυμός του Ερντογάν και η παθιασμένη άγρα της ψήφου των Τούρκων του εξωτερικού για το τουρκικό δημοψήφισμα: η υπόλοιπη Ευρώπη είναι ψύχραιμη αλλά η Ολλανδία έχει ...εκλογές.
-Brexit: Τα άμεσα βήματα της Τερέζα Μαίη και οι παρασκηνιακές συμφωνίες με  επηρεαζόμενες χώρες.
-Γερμανία: Ισοπαλία Σούλτς – Μέρκελ, προμηνύεται ντέρμπυ; Ο Σεπτέμβριος αργεί....
-Πού βρίσκεται η εκλογική κινητικότητα στη Γαλλία και ποιοί οι κίνδυνοι των ξένων επεμβάσεων στις επικείμενες εκλογες στη Βαλκανική.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.





  

No comments:

Post a Comment