Friday, March 31, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 26 Μαρτίου 2017




Στα Υπ΄ ‘Οψιν της 26 Μαρτίου 2017 μεταξύ άλλων, συζητάμε:

ΗΠΑ: 

-Το Obamacare παραμένει σε ισχύ, βαριά η ήττα για τον «δεινό διαπραγματευτή» - όλοι οι λόγοι μιας αποτυχίας που θα μπορούσε να αποφευχθεί.
-Τί θα χανόταν με το ρεπουμπλικανικό πλάνο και τί μπορεί ακόμα να χαθεί: ποιά ειναι τα ανησυχητικά  «παραθυράκια» στην εφαρμογή.
-Νέο πλάνο τώρα για τη φορολογία: ακόμα πιό δύσκολο – τα διακομματικά συμφέροντα που επηρεάζονται. 
-Συνέχεια της έρευνας για τις ρωσικές διασυνδέσεις: πράξεις και αντιδράσεις που απειλούν την  αντικειμενικότητα της επιτροπής, δημόσιες ακροάσεις που «αναβάλλονται» και γιατί θα ξανακούσουμε τα ονόματα Nunes και Manafort.

ΕΛΛΑΔΑ: 

-Η αξιολόγηση που καθυστερεί και οι απαιτήσεις για πολιτικές δεσμεύσεις: πώς οι δανειστές γίνονται το πρόβλημα της ΝΔ  και όχι ο Τσίπρας.
-153 και όχι υπερψήφιση: Ο αριθμός που χρειάζεται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το αφήγημα της ΝΔ – θα τον έχει ;
-Το ελληνικό ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών: αλυσσιδωτές συνέπειες της ενδεχόμενης  ανατροπής της «πολιτικής της λιτότητας». 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

-Βρετανία:  Η μεγάλη στιγμή για τη χρήση του άρθρου 50 από την Τερέσα Μαίη – και η απόφαση για μετατροπή των ευρωπαϊκών νόμων σε βρετανικούς
 : επανέρχεται η εθνική κυριαρχία στη χώρα.

- ΕΕ 60 χρόνια μετά: επισημοποιείται η δράση από κοινού με ρυθμούς διαφορετικούς και διαιωνίζεται η ασάφεια για την αλληλεγγύη.

- Η Μέρκελ επικρατεί στο Σάαρλαντ: επιτυχία στο πρώτο τεστ πριν από τις εκλογες του Σεπτεμβρίου.

-Η κεντροδεξιά παραμένει στη Βουλγαρία παρά τη διχαστική...τουρκική ψήφο: επιστροφή Μπορίσωφ και ελπίδες ότι η ΕΕ  παραμένει το αντίδοτο στη φτώχεια.

- Τρείς για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία: στόχος η  εκθρόνιση των
Podemos από τη δεύτερη θέση – στην πρώτη αμετακίνητος ο Ραχόϊ.

 

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

No comments:

Post a Comment