Friday, March 17, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 19 Φεβρουαρίου 2017

Στα Υπ΄Όψιν της 19 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ: Ο πρώτος μήνας της προεδρίας της σύγχυσης: τί να φταίει ;
-Οι ενθουσιώδεις δημιουργοί του χάους και ποιός τελικά παίρνει τις αποφάσεις.
-Γιατί κανένας δεν θέλει τη θέση του συμβούλου ασφαλείας.
-Ευρωπαϊκή ...νότα στις ανακοινώσεις  Τράμπ: «Παρέλαβα «καμμένη γή» - και ελάτε να δείτε τί έκανα ....ήδη.»
-Οι πρώτοι επαναστάτες στο εσωτερικό έχουν ηχηρά ονόματα.
-Επισκέψεις αξιωματούχων στο εξωτερικό: οι αντικρουόμενες εξηγήσεις των προεδρικών προθέσεων που ...δεν καθησύχασαν τους ευρωπαίους.
-Πόσο μας κοστίζει.... κιόλας η προεδρική οικογένεια .

ΕΥΡΩΠΗ

ΕΛΛΑΔΑ Λαγκάρντ – Μέρκελ-Γιούνκερ: Ποιός αγοράζει Χρόνο για ποιόν – και γιατί: Η συνάντηση που θα δείξει αν έχουν δίκιο «Die Wel»t , «Der Spiegel» και «Εθνος».
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Γιατί ο Σούλτς μπορεί να συμφέρει στην Ελλάδα ( και την Πορτογαλία – και την Ισπανία – και άλλους) και οι πιθανές αιτίες για την προς το παρόν ταχύτατη άνοδο των ποσοστών του.
ΓΑΛΛΙΑ  Και όμως: Αντίπαλος της Λε Πέν μπορεί να μην είναι ο Μακρόν: το ενδιαφέρον των  ποσοστών της γαλλικής αριστεράς – αν προστεθούν.
ΙΤΑΛΙΑ Το Δημοκρατικό Κόμμα φοβάται τη διάσπαση και την ......επιστροφή του Ματτέο Ρέντσι:  οι τοπικές και οι βουλευτικές εκλογές του 2017 που θα αποφασίσουν την πορεια της «πραγματικής» και της ...άλλης Αριστεράς.

ΚΟΣΜΟΣ
-Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα: Το ΝΑΤΟ ενισχύεται απέναντι σε μια  Ρωσία  περισσότερο διεκδικητική ενώ η περιοχή ανησυχεί για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας και τα δικαιώματα αλιείας.
-Τουρκία: Οι κρυφές σελίδες της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος που θα δώσει υπερεξουσίες στον...επόμενο πρόεδρο– οι πρωταγωνιστές είναι και εντός και εκτός της χώρας.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


No comments:

Post a Comment