Friday, March 17, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 26 Φεβρουαρίου 2017

Στα Υπ’ Όψιν  της 26 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ:

-Καθιερωμένες ομιλίες και γεύματα: Οι νέες ευκαιρίες που δίνονται στον πρόεδρο – τις χρειάζεται αλλά τις θέλει ;
 -Στρατηγική ή σύγχυση ;Η συνεχιζόμενη σπαζοκεφαλιά των προεδρικών επιθέσεων εναντίον των media και τώρα τoυ  FBI:  Τί κερδίζει και τί μπορεί να χάσει ο Ντόναλντ Τραμπ κρατώντας ανοιχτά μέτωπα.
-Δημοκρατικοί,  η σημασία της εκλογής και της θέσης του Τομ Πέρεζ:  Το κατεστημένο επιστρέφει ή το κόμμα πάει αριστερά ;  Οι θολές οπτικές και ο αγώνας των τεσσάρων  -τουλάχιστον-  φατριών.
-Δημοκρατικοί, το πρώτο βήμα: Επόμενες εκλογές, μεσαίες και προεδρικές: εν αρχή ει...να συγκεντρωθούν πόροι – η γραμμή έπεται ( μόλις τη βρούμε).

ΕΛΛΑΔΑ

-Οι άξονες της σημαντικότερης φάσης της διαπραγμάτευσης που ξεκινά τώρα.
-Ξαφνική εναρμόνιση Λαγκάρντ-Σόϊμπλε: «Αναδιάρθρωση του χρέους με ελαφρύνσεις το 2018, μειώσεις επιτοκίων και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής – αλλά να εγγυηθεί η ΕΕ τα μεσοπρόθεσμα.
-Γιούνκερ: «Μέτρα με κοινωνικό πρόσημο- η Κομισιόν θα βοηθήσει»
-Ζωή πέρα από τη διαπραγμάτευση: ο πρωθυπουργός επαναφέρει τις συζητήσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και  το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σε συνδυασμό με την υγεία και την εκπαίδευση.
-Πεποίθηση του Οίκου Fitch για συμφωνία πριν απο τον Ιούλιο και διευκρινήσεις για τις δηλώσεις Γιούνκερ σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις.
-Τουρκικές προκλήσεις και δημοψήφισμα:  δύο μόνο από τις ανησυχητικές όψεις της κινητικότητας της Βαλκανική: κατηγορίες για παρεμβάσεις Τουρκίς και Ρωσία σε τοπικές εκλογές στη σκιά της αβεβαιότητας μετά το Brexit.

ΓΑΛΛΙΑ

-Συσπειρώνονται  δεξιοί, κεντροδεξιοί και αριστεροί για να αντιμετωπίσουν την Λε Πεν και ...ο ένας τον άλλο: ο ανεξάρτητος Μακρόν  δέχεται συνεργασία με τον κεντρώο Μπαϊρού και εκτοξεύει πάλι τα ποσοστά του.

-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

-Σούλτς με διακυμάνσεις στήθος με στήθος με τα σταθερά ποσοστά της Μέρκελ.

ΚΟΣΜΟΣ

-ΣΥΡΙΑ: Συριακή αντιπολίτευση στη Γενεύη: Καλύτερο κλίμα αλλά η  «πολιτική μετάβαση» απαιτεί λεπτομέρειες σύντομα: ερευνάται τρόπος εξαναγκασμού της κυβέρνησης Άσαντ να συμμορφωθεί με τις τελικές αποφάσεις.
-ΤΟΥΡΚΙΑ: Το δημοψήφισμα σαν «συμβόλαιο ιδιοκτησίας της χώρας»: Γιατί η πορεία του Ερντογάν δεν θα είναι εύκολη.
-Ν. ΚΟΡΕΑ: Το σκάνδαλο της Samsung που απειλεί τη φήμη αλλά οχι την βιωσιμότητα της εταιρείας – η σπουδαιότητα της Samsung στην οικονομία της χώρας.
-ΒΟΛΙΒΙΑ: Αυξάνονται οι εκτάσεις καλλιέργειας κόκας: η σημασία της παραγωγής και χρήσης της στην οικονομία και  παραδόσεις της χώρας και οι πιθανές συνέπειες στις εξαγωγές.
-Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ: Το σκάνδαλο της βραζιλιάνικης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας Odebrecht απλώνεται σε δέκα λατινοαμερικανικές χώρες: οι φυλακές βρίθουν πολιτικών και περισσότεροι περιμένουν τη ...σειρά τους.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


 


No comments:

Post a Comment